Marabou Noblesse Havssalt Crisp

Marabou Noblesse Havssalt Crisp

Äntligen en ny smak på Noblesse och det är inget mindre än Marabou Noblesse Havssalt Crisp. Som vissa läsare känner till så älskar Sockerbiten salt som sötmaförhöjare så detta känns lovande.

De tunna skivorna av väldoftande mjölkchoklad smälter snabbt på tungan och lämnar kvar ett spår av finhackad crisp. Bitar som för övrigt inte smakar särskilt mycket, utan istället bara skänker lite tuggmotstånd.

Mjölkchokladen är god och söt som vi känner igen hos Marabou. Här förgylls den dessutom av små stänk av havssalt. I vissa skivor är det oerhört snålt med salt vilket gör att första intrycket blir oroligt.

Men desto fler Noblesse man öser in i munnen, desto saltare blir de. För när man stöter på en skiva som innehåller mycket salt så blir upplevelsen fantastisk. Sötman förhöjs upp till karamellkolanivå och det är svårt att sluta äta de delikata tunna chokladplattorna.

Hade saltet varit utspritt mer jämnt och krispet tagits bort hade Marabou Noblesse Havssalt Crisp varit full pott. Nu blir sista avtrycket istället de sorgliga bitarna av krisp som letar sig kvar på tungan länge efter att den salta chokladen smält iväg. Oavsett så är detta en välkommen nyhet som bör provas.

Vad kostar Marabou Noblesse Havssalt Crisp och var köper jag dem?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: Kolla hos Coopers Candy, MatHem.se eller ICA.
Rekommendation: Köp och njut. Döm dem inte på första skivan dock.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Chokladskivor

Krispet syns tydligt!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.